Skip to content
დისტანციურად სახლიდან მუშაობა

დისტანციურად მუშაობა

გზამკვლევი

მსოფლიო პანდემიის ფონზე მილიონობით დასაქმებულს მოუწია დისტანციურად მუშაობის რეჟიმზე გადასვლა. ამ ფაქტმა არაერთგვაროვანი გამოხმაურება მიიღო: ზოგი დასაქმებულისთვის დისტანციურად (სახლიდან) მუშაობა იდეალური განვითარებაა – მათი თქმით, ისინი ზოგავენ ტრანსპორტირების ხარჯებს, მუშაობენ ნაკლებად სტრესულ გარემოში, აუმაღლდათ პროდუქტიულობა და მოტივაცია, გაუუმჯობესდათ ფსიქოლოგიური მდგომარეობა და ა.შ. ზოგი დასაქმებული კი, ამ ფაქტს, პირიქით, ნეგატიურად აღიქვამს – მათი მოსაზრებით, დისტანციურად მუშაობის და საოჯახო ცხოვრების შერწყმა დამატებითი სტრესია, მათ უჭირთ მშვიდი და ერგონომიული სამუშაო გარემოს შექმნა, აწუხებთ ხმაური, დაუქვეითდათ კონცენტრაცია და შესაბამისად პროდუქტიულობა.

ორივე მოსაზრებას აქვს თავისი წილი სიმართლე და დამოკიდებულია თავად დასაქმებულის პრეფერენციებსა და შეცვლილი სამუშაო გარემოს თავისებურებებზე. თუმცა ერთი რამ ფაქტია, სამუშაო ადგილების ასეთმა მასიურმა მიგრაციამ და ცვლილებამ შემოიტანა ახალი გამოწვევა შრომის უსაფრთხოების მენეჯერებისთვის და ზოგადად დარგისთვის.

სამუშაო სივრცის დისტანციურად გადატანა საცხოვრებელ სახლებში ან სხვა სივრცეებში რა თქმა უნდა არ ათავისუფლებს დამსაქმებელს იმ ვალდებულებისგან, რაც მათ იურიდიულად და მორალურად აკისრიათ: იზრუნონ თავიანთი დასაქმებულების ჯანმრთელობასა და უსაფრთხოებაზე. ამიტომ აუცილებელია ყველა ორგანიზაციამ და შრომის უსაფრთხოების წარმომადგენელმა კარგად გაიაზროს დისტანციურად მუშაობასთან ასოცირებული საფრთხეები და შეიმუშაოს მათი კონტროლის მექანიზმები.

ამ პროცესში ჩვენი გზამკვლევი დაგეხმარებათ.

იხილეთ ორი მიმაგრებული ფაილი და გამოიყენეთ სურვილისამებრ!

1. დისტანციურად მუშაობა – გზამკვლევი

2. სახლიდან მუშაობა – უსაფრთხოების რეკომენდაციები

საფკო გისურვებთ ჯანმრთელობას და უსაფრთხოებას!

 

მსგავსი პოსტები

პირველი ქართული პროგრამული უზრუნველყოფა შრომის უსაფრთხოებაში – SOFTWARE

საერთაშორისო გამოცდილება როდესაც ბრაიან უელჩმა (CMIOSH – ის შრომის უსაფრთხოების კრიზისული სიტუაციების მმართველი და On Safe Lines QHSE Software-ის დამფუძნებელი), პროფესიული უსაფრთხობის მიმართულებით 1990-იან წლებში

რა არის ნახშირორჟანგის (CO2) მისაღები რაოდენობა სამუშაო ადგილებზე და რატომ არის მნიშვნელოვანი მისი მუდმივი მონიტორინგი?!

ნახშირორჟანგი, იგივე ნახშირბადის დიოქსიდი, CO2 და ოქსიდი C(IV) – ნახშირბადის უმაღლესი ჟანგეულია. ნახშირორჟანგი შედის ჰაერის შემადგენლობაში 0,03%-ით. იგი უფერული, ოდნავ მომჟავო სუნისა და გემოს მქონე

საწარმოო ინციდენტის მოკვლევის ბრიტანული პრაქტიკა (მობილური ხარაჩო და ფატალური ინციდენტი)

ჟურნალი IOSH ესაუბრა სტივენ ჰარტლის – შენობების უსაფრთხოებისა და მშენებლობის მთავარ ინსპექტორს, ჯანმრთელობისა და შრომის უსაფრთხოების აღმასრულებელ დირექტორს (HSE – ბრიტანეთი) ჯარიმა იყო ოთხწლიანი გამოძიებისა

მოგვწერეთ კითხვა

გამოიწერეთ ჩვენი სიახლეები

რეგისტრაცია

ტრენგიგზე რეგისტრაციისთვის ამოირჩეთ სასურველი სამართლებრივი პირი